0513-67 12 84

Fryslân is de watersport provincie bij uitstek. Bent u hier op vakantie dan geven de meren en kanalen u volop vaarplezier. De afgelopen tien jaar is er veel geïnvesteerd in de provinciale infrastructuur van Friesland. Hierdoor is deze noordelijke regio nog aantrekkelijker geworden voor de recreant en watersporter. 

Direct gelegen aan het Tjeukemeer en dichtbij de Staande Mast Route is Follega de perfecte uitvalsbasis voor watersportliefhebbers. Hier, in de buurt van Lemmer en het IJsselmeer, valt voor iedereen iets te genieten. Dus zowel voor rustzoekers, natuurgenieters als stadsmensen. Voor iedereen bereikbaar, want Park Folclaghe ligt slecht op iets meer dan een uur van Amsterdam. 

Lekker fietsen

Met een elektrische fiets, maar ook voor watersporters is een groot deel van het gebied tussen het Tjeukemeer, Sloten, Lemmer en het IJsselmeer prima te bereiken. Lemmer is één van de belangrijkste Friese watersportdorpen. Het heeft de allure van een kleine bruisende stad met prachtige monumentale panden. 

Historie

Wat te denken van de karakteristieke sluis die als watersportpoort van Lemmer dient. Deze nauwe doorvaart, die uit steen is opgetrokken, is de vroegere zeesluis en werd in 1658 gemaakt. Al in 1411 was er sprake van een doorgang voor schepen.

Woudagemaal Lemmer

Daarnaast mag ook het D.F. Woudagemaal niet vergeten worden. Dit is het grootste en het enige nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Het gemaal werd in 1920 geopend door koningin Wilhelmina en had als taak om overtollig water vanuit Friesland in de Zuiderzee, en later het IJsselmeer, te pompen.

Ook kunt u in Lemmer heerlijk op een terrasje zitten bij de plaatselijke café’s en restaurants. Gaat u liever zwemmen, surfen of zeilen dan is het strand van Lemmer aan het IJsselmeer daarvoor de ideale plek.

Recreatiewoning kopen in Friesland

De ontwikkelaars van Park Folclaghe spelen volop in op de plannen van de provinsje Fryslân om water- en landrecreatie naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Zo kunt u vanaf de eigen recreatiewoning gaan wandelen, fietsen of varen. Dit is gerealiseerd door een speciale toegangsweg naar het park en een open vaarverbinding tot het water. Dus wat dat betreft kan de vakantie in Friesland binnenkort beginnen.